Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението в

...
Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението в
Коментари Харесай

Палестинският представител в ООН: Газа е ад на земята, убитите са над 8000

Палестинският представител в ООН Рияд Мансур дефинира страданията на популацията в линията Газа като " пъкъл на земята " в речта си на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция.

Той цитира бившия общоприет секретар на ООН Даг Хамаршелд, който през 1954 година споделя: " Организацията на обединените народи не е основана, за да ни води в парадайса, а с цел да ни избави от пъкъла ". " Газа в този момент е пъкъл на Земята ", съобщи Мансур.

Дипломатът съобщи, че до момента са убити над 8000 палестинци, включително над 3000 в южната част на Газа, където Израел е " трансферирал наложително стотици хиляди хора ".

" На практика всички наши хора в Газа са бездомни, разселени, реалокират се от една фамилна къща в друга ", каза той. Те " спят в колите си, спят по улиците и към момента ги убиват, където и да отидат, с цел да ги убедят, че на никое място в Газа няма да са в сигурност. "

" Спасяването на човечеството от пъкъла през днешния ден за Организация на обединените нации значи да избави палестинците в Газа ", акцентира Мансур. " Спасете ги. Гледайте на тях като на човешки същества ", добави той, като се обърна към Съвета за сигурност.

Палестинският Червен полумесец изрази паниката си от ударите в покрайнините на болничното заведение " Ал Кудс " в северната част на линията Газа, където цивилни са избягали, с цел да се защитят от израелските бомбардировки, заяви Франс прес. " Сградата се тресе, а разселените цивилни жители и работещите екипи са в боязън и суматоха ", съгласно организацията.

Червеният полумесец към този момент заяви за обстрел в региона в неделя вечерта. Според шефа на болничното заведение израелската войска му е наредила да се изтегля. Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус дефинира апела като " надълбоко притеснителен " и съобщи в " Екс ", че е невероятно да се изтегля болница, без да се заплаши животът на пациентите.

Освен пациентите, в болничния комплекс живеят 14 000 души, които са намерили леговище там, с цел да избегнат израелските удари, съгласно Червения полумесец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР